20:29 - Airbnb parti yasağını kalıcı hale getiriyor
20:26 - Aynı Bankadan Aynı Bankaya Havale/EFT Saatleri
20:24 - Borsada Long İşlem Nedir?
20:23 - Borsada Short İşlem Nedir?
20:22 - Çörek Otu Yağının Faydaları Nelerdir?
20:21 - Karaciğer Yağlanmasına Dikkat!
20:20 - Http ve Https Nedir?
20:19 - Lens Nedir?, Nasıl Kullanılır? ve Özellikleri Nelerdir?
20:17 - Maymun Çiçeği Hastalığı
20:16 - Şaşılığa Neden Olan Durumlar
Şaşılık, gözlerin hatalı bir şekilde konumlanmasından dolayı oluşan bir durumdur yani hastalıkta denebilir. Bu durumda her iki göz de aynı noktaya odaklanamaz. Amerika’nın nüfusunun yüzde 4 kadarının şaşı olduğu tahmin edilmektedir.
Şaşılığın türleri arasında en yaygın görüneni hatalı göz hizalanması durumudur. Ayrıca çok nadiren de olsa görülebilecek başka şaşılık türleri de vardır. Bunlar; ekzotropya, esotropya ve hipertropi olarak sıralanabilir.
Şaşılık genelde göz hareketinin nöromüsküler kontrolünde bir anormallik olması sonucunda meydana gelir. Nadiren de olsa göz kasları ile ilgili sorunlarda şaşılığa neden olabilir.
Gözlerin hatalı konumlanması çocuklarda ambliyopiye sebep olabilir. Gözler farklı yönlere baktığında beyin de 2 farklı görsel alır. Bu nedenle de beyin çift görme sorununun oluşmaması için hatalı konumlanmış gözün beyine gönderdiği imgeyi görmezden gelebilir.
Şaşılık normal bireylerde de görülebilen bir durumdur. Beyini etkileyen beyin tümörü gibi hastalıklarda da şaşılık yaygın bir şekilde görülebilmektedir.
İnme ve vasküler rahatsızlıklar sonucunda yetişkinlerde de şaşılık gelişebilir. Travma, nörolojik sorunlar ve Graves hastalığı gibi sorunlarda şaşılıkla sonuçlanabilen yaygın hastalıklardır.
Şaşılık tedavisinde ki amaç gözler arasında bir uyum sağlamaktır. Şaşılığın tedavisi genellikle gözlük, göz egzersizleri, prizma veya göz kası cerrahisi yöntemleri ile yapılmaktır.Şaşılıkla ilgili sorunlar genel olarak göz kası cerrahisinden önce tedavi edilmektedir.